Privacy Policy

Bescherming van persoonsgegevens

De persoonsgegevens die je via deze website (www.phylexa.be) verstrekt worden verwerkt door Phylexa vzw (de verwerkingsverantwoordelijke), Martelarenlaan 42, 3500 Hasselt. Zij worden verwerkt conform de bepalingen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) d.d. 27 april 2016.

Welke persoonlijke gegevens we verzamelen en waarom we die verzamelen

De gegevens die we verzamelen beperken zich in de eerste plaats tot:

  • gegevens achtergelaten in het contactformulier om contact mogelijk te maken voor de duur die noodzakelijk is om je verzoek af te handelen;
  • gegevens noodzakelijk voor het voltooien van de inschrijving in de vereniging voor de duur van je lidmaatschap;
  • gegevens noodzakelijk voor de inschrijving van een welbepaalde activiteit voor zolang als noodzakelijk voor de goede organisatie van de betreffende activiteit.

Hieronder volgen nog soorten gegevens die we in voorkomend geval verzamelen.

Reacties

Wanneer bezoekers reacties achterlaten op de site verzamelen we dde gegevens die ingegeven worden in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de user agent string van de browser om spam tegen te gaan.

Een geanonimiseerde string gegenereerd op basis van je e-mailadres (ook gekend als een hash) kan bezorgd worden aan de Gravatar dienst om te checken of je deze dienst gebruikt. De privacy policy van Gravatar kan je raadplegen op: https://automattic.com/privacy/. Na goedkeuring van je reactie, is je profielfoto zichtbaar aan het publiek in de context van je reactie.

Media

Indien je foto’s of andere media op deze website upload, controleer dan eerst of het gaat om media zonder locatie data (EXIF GPS). Bezoekers aan de website zouden deze afbeeldingen kunnen downloaden en zo toegang krijgen tot de in de media ingebouwde locatie data.

Cookies

Phylexa vzw maakt gebruik van “cookies” om de website te beheren en ervoor te zorgen dat hij de juiste functies biedt.

Cookies zijn kleine bestandjes die op je computer worden opgeslagen bij het bezoeken van webpagina’s. Ze bevatten informatie, gelinkt aan een webbrowser en de specifieke website.

Cookies bestaan uit twee bestanddelen: de naam en de inhoud. Ze worden in een specifieke map op je harde schijf opgeslagen en voorzien van een unieke ID en looptijd.
Als je naar een bepaalde website terugkeert dan kan die pagina door middel van de cookie de bezoeker herkennen en de historiek verder opbouwen. Sommige cookies worden vanzelf verwijderd wanneer je de website verlaat; andere blijven op je computer staan zolang je ze zelf niet wist.

Cookies zijn geen actieve, uitvoerende software en zijn dus niet schadelijk voor je computer. Ze worden gebruikt om het bezoekersgemak te verhogen en om het surfgedrag van bezoekers in kaart te brengen; welke en hoeveel pagina’s worden bezocht, via welke route en hoe lang blijft de bezoeker op de website, … Op basis van deze resultaten kan de website aangepast worden en kan er ingespeeld worden op de interesses en de noden van de bezoekers van de website.

Phylexa vzw gebruikt zowel http cookies als permanente cookies. De cookies die Google Analytics via onze website plaatst zijn maximaal twee jaar geldig. De geanonimiseerde en geaggregeerde gegevens blijven binnen Google Analytics bewaard. Indien je dit verkiest, kun je onze cookies weigeren via de privacy-instellingen van je browser. Om dit te doen raden we je aan om je te informeren op de support-sites van je browsers (https://support.google.com/, https://support.mozilla.org, https://support.microsoft.com/).
Je kunt het gebruik van je cookies op een individuele of globale wijze beheren voor de sites die je bezoekt. Je kunt ook de cookies die reeds werden geïnstalleerd op jouw computer of mobiel apparaat verwijderen. Als je cookies weigert, is het mogelijk dat bepaalde diensten niet voor jou beschikbaar zijn.

Ingesloten inhoud van andere websites

Berichten op deze site kunnen ingesloten (embedded) inhoud tonen. Bijvoorbeeld video’s, afbeeldingen, berichten). Ingesloten inhoud van andere websites gedraagd zich exact hetzelfde als alsof de bezoeker deze andere heeft website bezocht.

Deze websites kunnen data over jou verzamelen, cookies gebruiken, tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die website.

Welke rechten je hebt over je data

Overeenkomstig de Algemene Verordening Gegevensverwerking (AVG) heb je het recht om inzage te vragen in je eigen persoonsgegevens. Je kunt de persoonsgegevens opvragen, inkijken en zo nodig laten corrigeren. In bepaalde gevallen en indien daarvoor goede redenen zijn, kun je vragen om je persoonsgegevens te wissen.

Je hebt ook het recht om tegen de verwerking bezwaar te maken en het recht op gegevensoverdraagbaarheid.

Je kunt deze rechten uitoefenen via mail naar info@phylexa.be

In dit geval vragen we je een kopie van de voorzijde van je identiteitskaart mee te sturen om je identiteit te verifiëren.

Je hebt ten slotte het recht om klacht in te dienen tegen of omtrent de verwerking van uw persoonsgegevens bij de Gegevensbeschermingsautoriteit, Drukpersstraat 35, 1000 Brussel, commission@privacycommission.be.

Waar we jouw data naartoe sturen

Reacties van bezoekers kunnen door een geautomatiseerde spamdetectie service geleid worden.